В много готварски рецепти се използва предварително
сварено месо. В този случай домакините си задават логичния въпрос: „Какво да
правя с бульона?“.
Разбира се най-лесният вариант е той да бъде
изхвърлен. Но освен най-лесното това е и най-глупавото решение.
Бульонът, освен че е вкусен, има висока хранителна
стойност. Ето няколко идеи за неговото оползотворяване:
- Приберете го в хладилника и го използвайте при приготвянето на спагети, сварявайки ги в него, вместо във вода.
- Замразете го във формички за лед и го добавяйте в различни ястия.
- Веднага след като извадите месото, добавете в бульона зеленчуци. Ще получите вкусна и лека супа.
- Ако кучето Ви не е от капризните, може да надробите в месния бульон хляб и да му пожелаете „Добър апетит!“.
ДЖИНДЖИФИЛЪТ - ЛЕКОВИТ, ПИКАНТЕН, ЕКЗОТИЧЕН
Няма коментари:
Публикуване на коментар