сряда, 24 декември 2014 г.

Бульон


         В много готварски рецепти се използва предварително сварено месо. В този случай домакините си задават логичния въпрос: „Какво да правя с бульона?“.
Разбира се най-лесният вариант е той да бъде изхвърлен. Но освен най-лесното това е и най-глупавото решение.
Бульонът, освен че е вкусен, има висока хранителна стойност. Ето няколко идеи за неговото оползотворяване:

  •   Приберете го в хладилника и го използвайте при приготвянето на спагети, сварявайки ги в него, вместо във вода.
  •   Замразете го във формички за лед и го добавяйте в различни ястия.
  •   Веднага след като извадите месото, добавете в бульона зеленчуци. Ще получите вкусна и лека супа.
  •   Ако кучето Ви не е от капризните, може да надробите в месния бульон хляб и да му пожелаете „Добър апетит!“.


ДЖИНДЖИФИЛЪТ - ЛЕКОВИТ, ПИКАНТЕН, ЕКЗОТИЧЕН

Няма коментари:

Публикуване на коментар