Не случайно наричат кухнята „сърцето на дома“. Когато кухнята е по-голяма тя често съчетава и трапезария. Така за много семейства това помещение е не само мястото, на което се приготвя храната, а и място за общуване - там всички се събират, за да се нахранят и да си поговорят.
Статистиката показва, че кухненското обзавеждане се ползва средно по 15 години, за това то трябва да се избере разумно и с внимание към всеки детайл.
Най-добрият вариант е кухнята Ви да е направена по индивидуален проект, за да се използва най-рационално пространството, с което разполагате и удобството Ви да е гарантирано. Първо може да пообиколите магазините, да разгледате списания и интернет сайтове, да поговорите с приятели, за да си откраднете някоя и друга идея. След това помислете и обсъдете идеите си с проектанта. Той може да Ви даде още предложения или да Ви посочи причини, поради които вашите желания няма как да се осъществят точна така в помещението, с което разполагате.
Внимателно обмислете как точно ще са подредени уредите и мебелите. Понякога в желанието си да направим интериора по-красив и модерен забравяме за практичността или решаваме, че не е толкова съществена. Но за кухнята е особено важно да е удобна (защото всеки ден прекарваме по много време в нея) и да е безопасна (там е пълно с остри и горещи предмети)!
Когато избирате уредите не забравяйте да гледате енергийния клас, защото сметката Ви за ток до голяма степен зависи от тях.
Отдавна е доказано, че цветовете подсъзнателно влияят на хората. За това изборът на цветове за кухненския интериор съвсем не е маловажен въпрос. С жълто, бяло и оранжево атмосферата в кухнята ще е лека и приятна. Тези багри внасят усещане за простор и ведрост.
Може да се възползвате от силата на цветовете не само в интериора, но и в посудата. Например: червеният цвят е много подходящ за чашата, в която пиете сутрешното си кафе/чай, защото повишава тонуса и благоприятства доброто настроение. Синьото потиска апетита, на хората които искат да отслабнат се препоръчва да се хранят в сини съдове.
Няма коментари:
Публикуване на коментар