петък, 10 юли 2015 г.

Филтрираната вода – удобен избор за домакинството

Всички знаем, че трябва да се пие достатъчно вода. Има и доста мнения колко точно е „достатъчно“. Друг важен въпрос е какво вода да пием?
Минералната вода (трябва да уточним, че всяка вода е минерална, тоест съдържа определено количество минерали, но в ежедневието сме приели да наричаме така водата с висока минерализация) несъмнено има много качества и ползи за здравето. Проблемът е, че може да преситим организма си с някой минерал и така да си навредим.


Чешмяната вода по принцип е добър вариант. Недостатъците ѝ са, че при пречистването в нея се добавят различни химикали. Освен това на много места водопроводите са стари и докато потече от чешмите ни качеството на водата се влошава.

Удобен избор е филтрираната вода. На пазара се предлагат различни кани (филтърни системи), които са лесни и удобни за ползване. Филтрите им почистват водата от хлор, пестициди, органични замърсители, пречат на развитието на бактерии, намалява образуването на котлен камък, намаляват количеството на алуминий, мед, олово.

При филтрирането минералите, които се съдържат във водата не изчезват, но е възможно количеството на някои от тях да намалее.

Ако използвате филтрирана вода, за да си приготвите чая или кафето ще забележите подобрение и на техния вкус. Друг плюс е, че филтрираната вода предпазва кафемашината, защото образуването на котлен камък е много по-малко.

Предимство на филтрираната пред бутилираната вода е и цената – първата излиза доста по-евтина. Освен това филтърът за домашната Ви кана се купува по-рядко и с значително по-лесен за пренасяна.
В крайна сметка и сега ще Ви посъветваме нещо, което сме Ви съветвали и в други случаи – доверете се на инстинкта си. Обърнете внимание коя вода Ви е „най-вкусна“ и си я пийвате повечко. Тя е най-правилният избор за Вас. Ако дойде момент, в който спре да Ви се услажда чак толкова трябва да я смените. Експериментирайте, докато намерите най-подходящата за момента. Може да се спрете и на комбиниран вариант.






Няма коментари:

Публикуване на коментар