неделя, 25 март 2018 г.

Лампите от хималайска сол – красивият домашен лечител

Ползите, които хималайската сол допринася за здравето са много и отдавна са известни на човечеството. В кулинарията и в алтернативната медицина тя се използва от векове. По-ново е приложението ѝ под формата на солни лампи или свещници.

Начинът, по който действат лампите/свещниците от хималайска сол е много прост. Солта е хигроскопична – привлича и поема влага, която при затопляне се изпарява през кристала. Именно при това изпаряване се излъчват отрицателни йони.

Солната лампа създава около себе си „облак“, големината му зависи от големината на лампата, а също и от това дали е включена или не – когато се нагрява действието ѝ е по-силно.

Лампите от хималайска сол се изработват от солни кристали. На пазара се намират с различна форма и размер – някои са с естествената форма на кристала, от който са изработени, а други са изваяни в различни форми. Когато си избирате лампа от хималайска сол, обърнете внимание на цвета, който варира от почти бял до червен – колкото по наситено червена е лампата, толкова по-висока е концентрацията на минерали в нея.

Ползи от лампите от хималайска сол: премахва патогените от въздуха (бактерии, вируси, гъбички); повишават имунитета; неутрализират „електрическия смог“ (електромагнитните полета и вълни, които излъчват мобилните телефони, телевизорите, прахосмукачките другите електро уреди); пречиства синусите; облекчава астма, алергии, бронхити и други дихателни проблеми; намалява главоболието и мигрената; наситеният с отрицателни йони въздух подобрява психическия комфорт и намалява чувството на умора и отпадналост; регенерира клетките на кожата; засилва концентрацията; редуцира хъркането; в хромотерапията се ползва за лечение на неврози и безсъние.

Няма правило по колко време трябва да се оставя лампата включена. Експериментирайте, за да установите как се чувствате най-добре.

Имайте предвид, че лампите от хималайска сол са крехки и се чупят лесно. Голямата влага също е техен враг.

Няма коментари:

Публикуване на коментар