В България Slow Food „идва“ доста по-късно – през 2004 година. Неговите последователи наброяват над 300 души. Част от Slow Food могат да бъдат не само отделни личности, а и ресторанти, магазини и така нататък.
Движението Slow Food съществува в България от 2004 година. Неговите последователи са над 300 души в различни части на страната, а мрежата от местни структури (конвивиуми) постоянно расте. Основната цел на движението в България е да създаде условия за подкрепа и развитие на производството на уникалните български храни.
Към момента в Съкровищницата на вкусове са включени три български продукта: родопско бито сирене от село Смилян, зелено сирене от село Черни Вит и млечни продукти от каракачански овце. Българската комисия е предложила българския винен сорт „Керацуда” и още няколко продукта за включване в Съкровищницата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар